21639
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-21639,stockholm-core-1.0.0,select-child-theme-ver-1.1,select-theme-ver-8.9,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_menu_center,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive
Title Image

Om gestaltterapi

Gestaltterapi er en retning innen den humanistiske psykologien, og bygger på gestaltpsykologiske teorier og ideer fra eksistensiell – fenomenologisk filosofi. Gestaltterapien ble grunnlagt på 1950/60-tallet i USA av det tyskfødte ekteparet Laura og Fritz Perls, sammen med amerikaneren Paul Goodman.

Ordet gestalt er tysk og kan oversettes til «en meningsfylt helhet».

Gestaltterapi er en terapeutisk retning som har spredning over hele verden, og er i dag en av de mest utbredte psykoterapeutiske retninger i Europa. Gestaltterapi har også fått en solid forankring innen næringsliv, bedriftsledelse, bedriftsrådgivning og alle former for opplæring.

Gestaltterapi har utviklet metoder for å bevisstgjøre mennesker på egne følelser, reaksjoner og handlinger slik at de tydeligere kan erkjenne og se seg selv og sine valg.

I gestaltterapi er forholdet mellom klient og terapeut viktig. Terapeuten er ikke objektiv eller nøytral, men er selv villig til å gå klienten i møte i et «jeg – du» forhold. Det betyr at det er viktig for terapeuten å bearbeide egne uferdige opplevelser for å være tilgjengelig for det klienten trenger. Gestaltterapi bygger på den tro at økt erkjennelse om seg selv skjer i øyeblikket, i situasjoner der klient og terapeut møtes.

Ønsker du å vite mer om meg og hva jeg kan hjelpe deg med!

Ta kontakt!

Mob: 40214609
hegenyr@gmail.com
Dyrløkkeveien 2, 1448 Drøbak