21641
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-21641,stockholm-core-1.0.0,select-child-theme-ver-1.1,select-theme-ver-8.9,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_menu_center,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive
Title Image

Oppmerksomt nærvær / Mindfulness

Mindfulness kan oversettes til oppmerksomt nærvær på norsk. Det innebærer blant annet å være fullt og helt oppmerksom og tilstede på det som skjer i øyeblikket på en ikke-dømmende måte. I dagligtale kan vi si at det er å møte egne følelser og tanker, og andre mennesker med en vennlig og aksepterende holdning.

Ved enkle øvelser kan vi trene oppmerksomheten til å være til stede i øyeblikket. Det er som å trene opp vår oppmerksomhetsmuskel. Mental styrketrening!

Mindfulness er en bevisstgjøring og selvutviklingsprosess. Vi trener opp evnen til å møte det som er, slik det er. Effekten er økt bevissthet i kropp og sinn, mental klarhet og indre ro. Gjennom å praktisere mindfullness blir vi godt kjent med oss selv, vårt reaksjonsmønster og vi blir mer tilstede i livene våre.

Det var den amerikanske professoren i medisin Jon Kabat Zinn som først tok i bruk metoden på sine pasienter på 70-tallet, inspirert av buddhisme og østlig meditasjon. Han utviklet et behandlingsopplegg for å redusere stress, Mindfulness-Based Stress Reduction (MBSR). Det førte til en enorm interesse rundt metoden i USA. Etterhvert er det gjort mye forskning på metoden og den er svært godt vitenskapelig dokumentert. Mindfulness er blitt en anerkjent metode for å redusere stress, håndtere vanskelige følelser og behandle psykiske lidelser.

Øvelsene skjer gjennom veiledning hvor det i ulik grad rettes fokus mot sansningen av pusten og kroppen. Du blir instruert i øvelsene sittende eller liggende i trygge omgivelser. Dette er øvelser som du får mulighet til å lære-integrere i hverdagen. Øvelsene passer for alle uavhengig av erfaring, alder, kjønn eller helse.

Jeg bruker ulike mindfulnessteknikker terapeutisk i min gestaltpraksis hvis det er ønskelig.

I dag har jeg egne grupper i Mindfulness

Velkommen!

Ønsker du mer informasjon om meg eller om mindfulness er det bare å ta kontakt for en uforpliktende prat.

Mob: 40214698
hegenyr@gmail.com
Dyrløkkeveien 2, 1448 Drøbak